VIDEO Požar u bolnici kod Rima. Poginulo troje ljudi. Vlasti evakuirale pacijente

Screenshot: Vigili del Fuoco

U bolnici u predgrađu Rima izbio je požar, pri čemu su poginule najmanje tri osobe, priopćili su danas lokalni dužnosnici. Vlasti su naredile evakuaciju ustanove i pacijenata. 

 

Državna televizija RAI News javlja da su dvije osobe umrle od udisanja dima, a treća od srčanog udara. Pacijenti na intenzivnoj njezi u bolnici San Giovanni Evangelista u Tivoliju hitnom su pomoći odmah prebačeni u druge bolnice, stoji u priopćenju ureda gradonačelnika Tivolija. Manje kritični pacijenti premješteni su u obližnju općinsku dvoranu. Ukupno je evakuirano oko 200 pacijenata, među kojima je bilo i djece.

Požar je izbio na drugom katu bolnice

Požar je izbio oko 23 sata. Tijekom gašenja požara pronađeno je i četvrto tijelo, javila je talijanska agencija ANSA. Nije jasno je li osoba preminula prije požara. Vatrogasne službe su uspjele ugasiti požar tijekom noći.

Uzrok požara u početku nije bio jasan. Prema preliminarnim nalazima, požar je izbio na drugom katu bolnice. Plamen se navodno brzo proširio i zahvatio odjel hitne pomoći i odjel intenzivne njege. Na gornjim katovima nije bilo požara, ali se dim proširio pa je cijela zgrada morala biti evakuirana.

Na videosnimci koju su objavili vatrogasci vide se vatrogasne ekipe na ljestvama kako pokušavaju doći do gornjih katova bolnice dok iz njih izbija dim, piše AP. Tivoli, koji se nalazi oko 35 kilometara od Rima, popularno je turističko odredište. Najpoznatiji je po arheološkim nalazištima Villa d'Este i Villa Adriana, oba pripadaju UNESCO-ovoj svjetskoj baštini. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.