VIDEO Robotaksiji već voze Amerikom, pogledajte kako to izgleda

Screenshot: YouTube

Amazonov robotaksi Zoox testno vozi ulicama Austina, Miamija i San Francisca. Zooxove robotaksije čine Toyote Highlander koje imaju sigurnosnog vozača i unaprijed određene rute. 

"Postavljamo temelje za našu autonomnu uslugu prijevoza u novim gradovima diljem SAD-a. Austin i Miami nude ključne prilike za učenje koje će podržati kontinuirani rast i usavršavanje našeg testiranja i usluga", rekao je Ron Thaniel, viši direktor politike i regulatornih pitanja u Zooxu.

Kompanija je na Fejsu objavila kako izgleda vožnja Vegasom njihovim autonomnim taksijima, za koje kažu da su "prvi robotaksiji na svijetu".

The World's First Robotaxi, Zoox!

The World's First Robotaxi, zoox , might just be the future of personal travel! 🤯

Objavljuje Supercar Blondie u Petak, 28. lipnja 2024.

Prva komercijalna tržišta u San Franciscu i Las Vegasu

Zoox cilja na San Francisco i Las Vegas kao svoja prva komercijalna tržišta nakon što je tamo pokrenuo testiranje 2018., odnosno 2019. godine. Njegov namjenski izrađeni robotaksi debitirao je cestama u veljači 2023., nudeći uslugu prijevoza za svoje zaposlenike u Foster Cityju u Kaliforniji.

Tvrtka je svoje posljednje proširenje na dvije nove američke savezne države nazvala "značajnim korakom naprijed". 

2020. udružili snage s Amazonom

Na služenoj internetskoj stranici Zooxa piše da je kompanija osnovana kako bi osobni prijevoz učinila sigurnijim, čišćim i ugodnijim za sve.

"Kako bi postigao taj cilj,  Zooxov tim je stvorio potpuno novi oblik prijevoza. Zoox će pružiti mobilnost kao uslugu u gustim urbanim sredinama. Mi ćemo se pobrinuti za vožnju, punjenje, održavanje i nadogradnju našeg voznog parka. Vozač će jednostavno platiti uslugu.

2020. Zoox je udružio snage s Amazonom te smo pritom učvrstili našu budućnost u industriji autonomnih vozila.
Usredotočeni smo na testiranje na privatnim i javnim cestama dok se krećemo prema pokretanju prve Zoox usluge prijevoza", stoji na stranici Zooxa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.