VIDEO Rusi ne uspijevaju ugasiti skladište pogođeno dronom. Uvedeno izvanredno stanje

Screenshot: X

Više od 40 vatrogasaca ozlijeđeno je tijekom gašenja skladišta dizela u Rostovskoj oblasti, koje se zapalilo nakon što je pogođeno tijekom napada bespilotnim letjelicama ukrajinskih oružanih snaga, izvijestio je guverner Vasilij Golubev na Telegramu. 

"U ovom trenutku 41 vatrogasac zatražio je hospitalizaciju u Središnjoj bolnici u Proletarsku. 18 ih je hospitalizirano, uključujući pet onih koji su trenutno na intenzivnoj njezi. Donesena je odluka da se transportiraju u medicinske ustanove u gradu Rostovu", naglasio je šef oblasti. 

Nema opasnosti od širenja požara na susjedne objekte

Specijalisti iz regionalnih klinika već su stigli u Proletarsk i pružaju pomoć. Guverner je naložio čelniku regionalnog Ministarstva zdravstva da zadrži situaciju pod kontrolom. Napad bespilotnim letjelicama dogodio se u noći sa subote na nedjelju, a Rusi tvrde kako su ostaci oborene bespilotne letjelice pali na područje industrijskih skladišta, pri čemu se zapalio dizel. 

U Proletarsku je proglašeno izvanredno stanje. Gašenje požara se nastavlja, nema opasnosti od širenja požara na stambene i susjedne objekte. Ukrajinski obavještajci tvrde kako se u Proletarsku skladište naftni derivati namijenjeni ruskoj vojsci.  
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.