VIDEO Ruski vojnik zaustavio luksuzni Mercedes. Izašli naoružani Čečeni i napali ga

Screenshot: X

Ruski vojni dopisnik Juri Kotenok osumnjičio je borce čečenskog bataljuna Vostok-Ahmat za napad na vojno osoblje na kontrolnoj točki u Melitopolju, piše ruski medij Lenta.ru. Snimku navodnog incidenta objavio je na svom Telegram kanalu.

Kako ističe vojni dopisnik, video je snimljen u zoni specijalne vojne operacije. Sugerirao je kako je u okršaju sudjelovao zapovjednik bataljuna Vostok-Ahmat Vaha Kambulatov, kojeg je čečenski vođa Ramzan Kadirov više puta nazvao svojim saveznikom.

Snimka prikazuje kako je ruska vojska zaustavila crni Mercedes na kontrolnoj točki i zatražila propusnicu. Iz automobila su pružili dokument, ali na njemu nije bilo datuma, što znači da nije valjan, tvrdi Lenta. Ruski vojnik je pitao koliko dugo dokument vrijedi, a Čečeni su mu odgovorili "na neodređeno vrijeme".

Pozivi na osvetu Čečenima

"Neograničene se smatraju nevažećima", uzvratio mu je ruski vojnik. Zatim se na snimci vidi kako čečenski vojnici izlaze iz auta, repetiraju pištolj i usmjeravaju ga prema ruskom vojniku, a neki od njih nose i puške. 

Čečeni se približavaju ruskom vojniku, koji je i autor snimke, te dolazi do naguravanja, a po zvukovima koji se čuju ,vjerojatno i do udaranja. Autor snimke pada na pod, a kad pokuša ustati. Čečeni ga guraju na pod.

"Jesu li to upravo oni branitelji kojima je povjereno da štite narod ruskog svijeta? Je li to istina? Ili smo nešto propustili?" požalio se Kotenok u svojoj objavi. Ruski vojnik Jegor Guzenko, voditelj jednog od Telegram kanala, pozvao je na osvetu za takvo ponašanje čečenskih boraca.

Nije bilo službenih reakcija na ovaj video. Ranije je Kadirov govorio o odlasku nove skupine dragovoljaca iz Groznog u zonu borbenih djelovanja u Ukrajini.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.