VIDEO Slovenci uhitili talijanskog mafijaša, skrivao se u Kopru

Screenshot: Slovenska policija

Policija u Kopru, u suradnji s talijanskim vlastima i Eurojustom (Agencija Europske unije za suradnju u kaznenom pravosuđu), uhitila je vođu talijanske kriminalne organizacije koji se skrivao u Sloveniji, prenosi 24ur.com.

Osuđen je za više kaznenih djela, uključujući trgovinu drogom, iznudu i otmicu, zbog čega mu je prijetila kazna zatvora od 21 godine. "Talijanske i slovenske vlasti su uz podršku Eurojusta brzim i usklađenim djelovanjem u utorak uhitile opasnog zločinca, koji se u Kopru skrivao od zakona", priopćila je danas agencija.

Vođa kriminalne organizacije iz Kalabrije, koji je trgovao kokainom diljem Italije, pobjegao je iz Italije u veljači ove godine prije nego što mu je izrečena kazna. Osuđen je na 21 godinu zatvora.

Osim trgovine drogom, osuđen je i za druga kaznena djela kao što su pljačka, prijevara, pronevjera, iznuda, otmica i nezakonito posjedovanje oružja. U odvojenom sudskom postupku proglašen je krivim za kaznena djela povezana s mafijom.

Za 40-godišnjeg Talijana, nakon njegovog bijega, izdani su nacionalni i europski nalog za uhićenje, a zatim su započele višemjesečne složene istrage.

Talijanski mediji izvještavaju da se radi o Salvatoreu Robertu Perricciolu.

Nadzirali su ga

Bjegunca su konačno otkrili u Sloveniji prisluškivanjem i nadzorom telefonskih razgovora. Tada se u operaciju uključio i Eurojust, koji je izdao europski istražni nalog (EIN), omogućujući provođenje nadzornih aktivnosti, uključujući praćenje telefonskih razgovora i fizičko praćenje.

Informacije o uhićenju talijanskog državljanina potvrdila je i slovenska policija, koja je priopćila da su ga kriminalisti uhitili u suradnji s talijanskim sigurnosnim vlastima, a istražna sutkinja na okružnom sudu u Kopru odredila mu je pritvor.

"Osuđeni je u Italiji bio tražen od 2022. godine, a prilikom uhićenja koristio je lažne dokumente. U Italiji je osuđen na ukupno 21 godinu zatvora, od kojih mora odslužiti još nešto više od 14 godina," priopćila je policija.

U operaciji su, osim koparske policije i tužiteljstva, sudjelovali brojni talijanski organi, uključujući poseban operativni odjel talijanske policije i Ministarstvo unutarnjih poslova u Rimu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.