VIDEO Olujna bura u Dalmaciji, diljem obale pada snijeg. Ogromni problemi u prometu

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL, Andrea Topić

U DALMACIJI, kako je najavljeno, puše snažna bura. U nekim mjestima na obali, a posebno u zaleđu, pada snijeg.

Snijeg je oko 20 sati počeo padati u dijelovima Kaštela, zabijelio se Klis, a viši predjeli Solina također imaju snijeg. Dugopolje u višim predjelima već ima nekoliko centimetara snijega, piše Dalmacija Danas. Cijela Cetinska krajina već ima nekoliko centimetara snijega na tlu. Lagani snijeg, nošen snažnom burom, pada u Omišu, Trogiru...

Snijeg je posebno napadao u Splitu.

"Snijega ima možda i deset centimetara. Ljudi izlaze na balkone, snimaju, gledaju. Po ulici je teško hodat, ja sam izašla sa psom doslovno smo pet minuta izdržali. Oštro je pa se baš osjeti kad se zabija u oči. Čini se kao mješavina snijega i skroz sitne krupe", javlja nam čitateljica.

Niže su slike i snimak iz Splita.

 

"Obzirom na zimske uvjete koji su kasno večeras zavladali splitskom okolicom, zimska služba Grada Splita stavljena je u pripravnost, a na terenu su ophodari. Posipanje cesta već je odrađenom u Sitno Gornjem, Sitno Donjem i Srinjinama, isto će po mogućoj potrebi biti obavljeno i u drugim dijelovima grada.

Budite oprezni, ne izlazite bez potrebe iz svojih domova, ukoliko ste vani pazite na sebe i druge u prometu", objavili su kasno navečer iz Grada Splita.

Problemi i u prometu

Veliki su problemi u prometu i u splitskoj okolici. Zatvorena je bila brza cesta Solin-Klis, na njoj su vladali pravi zimski uvjeti, a cesta je bila prekrivena snijegom. No oko 21:30 javljeno je da je cesta ponovo otvorena za sva vozila, a snijeg je očišćen.

Orkanski udari bure očekuju se i tijekom noći.

Zasad nema podataka o eventualnoj šteti, no s obzirom na situaciju, to nije isključeno.

Veliki su problemi u prometu diljem zemlje

Veliki problemi u prometu su diljem zemlje, ne samo u Dalmaciji.

Ovo je izvješće HAK-a u 22 sata:

"Od 19:30 sati prestali su zimski uvjeti na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Delnice te na državnoj cesti DC3 kroz Gorski kotar. Zastoji su na staroj cesti kroz Gorski kotar u oba smjera.

Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obratno za bilo koju kategoriju vozila; zbog snježne vijavice i zaustavljenih vozila zatvorene su državna cesta DC27 Gračac-Zaton Obrovački i DC1 Udbina-Gračac-Knin.

Zbog izrazito loših vremenskih uvjeta, zatvorenih cesta te brojnih zastoja savjetujemo vozačima da odgode putovanje iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto.

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna zimska oprema na većini cesta u Lici i Gorskom kotaru te na pojedinim cestama u Istri, Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji uključujući: autocestu A1 Zagreb-Split-Ploče na dionicama Bosiljevo-Maslenica i Prgomet-Ravča i državnu cestu DC1 Budačka Rijeka-Slunj-Knin."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.