VIDEO Snimljen trenutak eksplozije u Tel Avivu, Huti izveli napad dronom

Screenshot: X

Snimljen je trenutak eksplozije uzrokovane napadom dronom jutros nešto nakon 3 sata u Tel Avivu. Podsjetimo, napad dronom u kojem je ubijena osoba, a ranjeno 10 ljudi izveli su jemenski Huti. 

Jemenski Huti u više su navrata lansirali bespilotne letjelice i projektile prema Izraelu tijekom devetomjesečnog rata u znak podrške Hamasu. Do danas napade su presreli ili Izrael ili zapadni saveznici sa snagama stacioniranim u regiji.

Nekoliko sati nakon napada Huti su se oglasili te rekli da oni stoje iza njega.

Nije jasno kako je dron izbjegao izraelsku protuzračnu obranu

Izraelska vojska rekla je da provjeravaju eksploziju i povećavaju zračne patrole nakon incidenta. "Inicijalna istraga ukazuje da je eksplozija u Tel Avivu uzrokovana padom letjelice, a sirene nisu aktivirane. Incident se pomno istražuje", priopćila je vojska. 

Vojska dodaje da su zračne patrole pojačane kako bi se zaštitio izraelski zračni prostor, ali nisu naređene nikakve nove mjere civilne zaštite.

Nije jasno kako je dron izbjegao izraelsku protuzračnu obranu. Zapovjednik okruga Tel Aviv Peretz Amar rekao je da policajci nisu mogli locirati točku kontakta, sugerirajući da se eksplozija dogodila u zraku.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.