BOLNICA SVETI DUH

VIDEO Tomašević o Svetom Duhu: To su sve nezabilježena podmetanja

Foto: Robert Anić/Pixsell

DANAS od 11 sati, u Gradskoj upravi gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet održavali su redovnu konferenciju za novinare. Glavna tema bili su upisi u vrtiće, ali novinari su Tomaševića pitali i o Svetom Duhu.

> Na Svetom Duhu najmanje šestero novorođenčadi zaraženo enterovirusnim meningitisom

> Ugušila se pecivom na Svetom Duhu. Nisu vidjeli jer su je ostavili samu na hitnoj

Tomašević o bolnici Sveti Duh

 

 

Gradonačelnik Tomašević na upite novinara komentirao je i situaciju na Svetom Duhu.

Rekao je da je sve bilo sukladno protokolu te da se za više zaražene djece saznalo tek jučer i danas.

"Tako da je jučer, sve sukladno protokolu, obaviješten Zavod, zabranjene su posjete. Nije jasno kako je došlo do zaraze, je li došlo od jedne od trudnica, kroz posjete ili zaposlenike. Treba reći, u ovo ljetno vrijeme enterovirus je vrlo zarazan, nadam se da će djeca biti dobro. To se dešava, bilo je i na Petrovoj i u drugim rodilištima", rekao je Tomašević.

Novinari su ga pitali je li ta bolnica slučaj, pogotovo nakon što je stigla informacija da se jedna žena ugušila pecivom na Hitnoj, nakon čega je pozvana i policija.

"Ovo je prvi put da je policija pozvana, ne treći. Moram priznati da sam iznenađen time. Ne znam koja bi sumnja bila za policiju da istražuje smrt gušenjem peciva. Ne vidim da je bilo indicija da se radi o nasilnoj smrti. Neka bude policija, neka se raščisti sve, to je nama u interesu.

Bolnica je pokrenula internu istragu koja još uvijek traje, i ministarstvo je najavilo inspekciju, pa ćemo vidjet. Utvrdit će se je li bilo propusta", komentirao je.

"To su nezabilježena podmetanja"

"Što se tiče same bolnice Sveti Duh, a možda i ova vijest o enterovirusu koja se prikazuje kao udarna vijest... Mislim da vjerojatno svako ljeto u nekoj bolnici imamo enterovirus i ne vidim da je to udarna vijest. Mislim da se na neki način pokušava napraviti slučaj jer to bolnica nije. Ako pogledamo statistike liječenja i usporedimo ih s drugim bolnicama u Hrvatskoj, Sveti Duh sigurno nije najgora bolnica. A prema medijskim napisima i očito unutarnjim sukobima i onima koji puštaju informacije, tako izgleda.

Što se tiče podmetanja, očito je da je to nevjerojatno, nezabilježeno. Svi koji ne poštuju pravila trebaju biti sankcionirani i to očekujem od uprave bolnice", rekao je još Tomašević.

CIJELU PRESICU POGLEDAJTE OVDJE

UŽIVO: Redovna konferencija za medije gradonačelnika Tomislava Tomaševića i njegovih zamjenika

UŽIVO: Redovna konferencija za medije gradonačelnika Tomislava Tomaševića i njegovih zamjenika

Objavljuje Grad Zagreb Službena stranica u Utorak, 20. lipnja 2023.

> Dolenec na presici o vrtićima

Šest beba ima enterovirusni meningitis

KB Sveti Duh potvrdio je danas da šestero novorođenčadi rođene u toj bolnici ima simptome enterovirusnim meningitisom te su zabranjene posjete na Ginekologiji, a u bolnicu su danas poslani sanitarni inspektori dok je Ministarstvo zdravstva poslalo zdravstvenu inspekciju.

Enterovirus je izoliran kod šestero novorođenčadi, rođenih između 8. i 12. lipnja, i na liječenju su u KB-u Sveti Duh i Klinici za dječje bolesti, a dijete liječeno u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ otpušteno je na kućnu njegu, odgovorila je bolnica medijima.

Djelatnici Klinike za ginekologiju i porodništvo jučer su dobili informacije iz drugih ustanova da nekoliko djece, rođene na Svetom Duhu, ima simptome enterovirusne bolesti.

Bolničko ravnateljstvo navodi da su odmah poduzeli sve potrebne aktivnosti i obavijestili epidemiologe iz "Štampara" koji su zabranili posjete na odjelima.

Situacija se redovito prati, koordinacija svih dionika je svakodnevna, a danas su u bolnicu stigli sanitarni inspektori Državnog inspektorata, kažu u KB-u Sveti Duh.

"Djeca su dobro"

Ravnatelj Dječje bolnice u Klaićevoj Goran Roić potvrdio je da su tijekom vikenda primili četvero novorođenčadi u dobi od pet do sedam dana zbog povišene tjelesne temperature.

Dijagnostičkom je obradom utvrđeno da se radi o enterovirusnoj infekciji.

Djeca su adekvatno zbrinuta te su dobrog općeg stanja i kod većine se očekuje brzi otpust kući.

"Budući da je svo četvero djece imalo isti uzrok febrilitetate te su rođena u kratkom vremenskom razdoblju u istom rodilištu, proveden je epidemiološki nadzor te se provode sve mjere sprječavanja širenja infekcije", rekao je ravnatelj Klaićeve.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.