Putnik u kineskom avionu bacao novčiće u motor. Neki smatraju da to "donosi sreću"?

Screenshot: X

Na kineskom aerodromu je u srijedu let odgođen više od četiri sata jer je putnik ubacio novčiće u motor aviona. Let CZ8805 kompanije China Southern Airlines trebao je poletjeti iz grada Sanya za Peking oko 10 sati ujutro, ali je krenuo tek oko 14:16.  

Na videosnimci koju su podijelili brojni državni mediji vidi se kako stjuardesa pita putnika koliko je kovanica bacio u motor, na što čovjek odgovara - između tri i pet. Policija je kasnije odvela putnika do zračne luke. Zrakoplovna kompanija je priopćila kako su novčići pronađeni tijekom sigurnosnih provjera. 

"Osoblje zaduženo za održavanje zrakoplova provelo je sveobuhvatnu sigurnosnu inspekciju i utvrdilo da nije bilo sigurnosnih problema prije polijetanja", navela je služba za korisnike zrakoplovne tvrtke, a prenosi CNN. 

Molitva za siguran let? 

China Southern Airlines je u srijedu izdao upozorenje protiv "neciviliziranog ponašanja", navevši kako bacanje novčića u motor zrakoplova predstavlja prijetnju sigurnosti. Posljednjih nekoliko godina je u Kini zabilježeno više takvih incidenata, pri kojima su putnici bacali novčiće prema zrakoplovu vjerujući da to "donosi sreću".  

Prošlog listopada je odgođen let China Southern Airlinesa u Guangzhou nakon što je putnik bacao novčiće prema avionu. 2021. je otkazan let GX Airlinesa između Weifanga i Haikoua jer je na tlu pronađeno nekoliko kovanica umotanih u crveni papir. Stariji putnik je 2017. bacao novčiće na zrakoplov China Southern Airlinesa tijekom ukrcaja, tvrdeći da se radi o molitvi za siguran let. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.