Video: U Rijeci automobil odletio u zrak, vozač preminuo u bolnici

U SREDIŠTU Rijeke na izlazu s parkirališta Delta oko 10.30 sati eksplodiralo je dostavno vozilo marke Peugeot riječkih registracijskih oznaka. U eksploziji je teško ozlijeđen 41-godišnji vozač automobila koji je vozilom hitne pomoći prevezen u sušačku bolnicu gdje su se liječnici borili za njegov život, no on je oko 15 sati preminuo. Radi se o djelatniku riječke tvrtke koja se bavi instalacijama rashladnih uređaja.

Kad je hitna pomoć došla do mjesta nesreće, unesrećeni vozač je bio odbačen nekoliko metara dalje od automobila te je bio u besvjesnom stanju. Prve informacije iz Rijeke govorile su da je muškarac izgubio život u eksploziji automobila koji je vozio. Tome u prilog išao je i podatak da je njegovo tijelo ležalo nekoliko metara dalje od vozila te da su i vanjske ozljede na njegovom tijelu ukazivale na najgori scenarij. Ipak, djelatnici Hitne medicinske službe Rijeka muškarca su prevezli u KBC Sušak u teškom stanju te su liječnici ondje pokušavali spasiti njegov život.

Dijelovi vozila raspršili su se svuda naokolo. Točni razlozi eksplozije još nisu poznati, no pretpostavlja se kako su se u automobilu prevozile boce s acetilenom za autogeno zavarivanje. Područje oko ostataka automobila u krugu 300 metara je evakuirano zbog moguće opasnosti za okolinu.

"Izgledalo je kao da je eksplodirala bomba", rekao je za Index očevidac teške eksplozije iz Rijeke. Spekulira se da je vozilo bilo parkirano na suncu te da je neki od ventila popustio. "Nedugo nakon prve eksplozije dogodila se još jedna, manja eksplozija, koja je uznemirila okupljenu gomilu", kaže očevidac koji dodaje da je još uvijek u vozilu bilo gorivog materijala.

"Prava je sreća da nije bilo više žrtava jer je na tom dijelu ceste, pred sam ulaz na parkiralište, izrazito gust promet, a na parkiralištu je uvijek gužva", kaže i dodaje da je sreća u nesreći da se eksplozija dogodila nakon izlaska s parkirališta jer su na istom parkiralištu i autobusi s turistima.

U eksploziji je oštećeno i nekoliko okolnih vozila. Na teren su izašli vatrogasci koji i dalje gase vatru na ostacima dostavnog vozila. Policijski očevid je u tijeku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.