Video: U šoping groznici poginuo zaposlenik, žena zamalo pobacila, dvojac prostrijeljen

U STAMPEDU na sniženja u trgovačkom centru Wal-Mart u u predgrađu New Yorka, poginuo je Jdimytai Damour 34-godišnji zaposlenik tog trgovinskog centra, a ozlijeđeno je i četvero ljudi među kojima i jedna žena u osmom mjesecu trudnoće koja je zbog udarca u abdomen zamalo pobacila pobacila. I ona i dijete su spašeni nakon što su prevezeni u bolnicu.

Muškarca je svjetina pregazila samo nekoliko trenutaka nakon što su provalili vrata po otvaranju centra u 5 ujutro. Prevezen je u bolnicu i sat vremena kasnije liječnici su proglasili da je mrtav. Wal-Mart šuti o ovome incidentu, a zasad su se oglasili jedino priopćenjem u kojem navode da je ovaj događaj tragedija, da je poginuli zaposlenik kod njih na privremenom radu te da se još utvrđuju okolnosti nesreće.

Iako posjeduju snimke nadzornih kamera, detektiv koji vodi ovaj slučaj, Michael Fleming izjavio je kako će biti teško utvrditi tko je kriv, a kamoli dokazati nečiju odgovornost. "To je bio opći kaos, rulja potpuno van kontrole", komentirao je.

Dvoje mrtvih u Toys "R" Us

U međuvremenu dogodilo se još jedno krvoproliće u jeku šoping groznice, i to u popularnoj prodavaonici igračaka - Toys "R" Us u Palm Desertu u Kaliforniji. Dvojica muškaraca u krcatoj trgovini izvadila su pištolje i prostrijelili jedan drugoga, nakon što su se svađali s jednom ženom. Kompanija je priopćila kako ove smrti nisu povezane sa "Crnim petkom" nego je do razmirica došlo zbog njihovih prijašnjih osobnih sukoba.

Ironično je da se dan kojim se otvara sezona blagdanskih popusta naziva "crni petak" i dolazi jedan dan nakon popularnog američkog Dana zahvalnosti, u kojemu se po tradiciji Amerikanci zahvaljuju bogu na svemu što imaju, a naglasak je na skromnosti, duhovnim darovima, obitelji i zajedništvu. Jutro kasnije, redovi ispred šoping centara izrastaju u kilometarske gusjenice gladnih konzumerista.

C.D.
Foto: Wal-Mart

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.