VIDEO Vučić na utakmici srpske reprezentacije ponosno pokazao šal s ruskom zastavom

Screenshot: X

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić je na nogometnoj utakmici između reprezentacija Srbije i Švicarske nosio šal na kojem se nalazi u ruska zastava. 

Utakmica 3. kola Lige nacija igrala se u subotu na stadionu u Leskovcu, a na tribinama su između ostalog bili Vučić te Milorad Dodik, šef Republike Srpske. Upravo je Dodik na X-u podijelio snimku na kojoj se vidi kako je Vučić burnim pljeskom pozdravio izvođenje srpske himne Bože pravde te zatim iz džepa izvadio šal i raširio ga.

Prošlog tjedna bio u Dubrovniku

Na jednoj polovici šala nalazi se ruska zastava, dok drugu polovicu zauzimaju boje srpske zastave. Inače, Vučić je u više navrata govorio kako podržava teritorijalni integritet Ukrajine, ali je odbacivao mogućnost uvođenja sankcija Rusiji. 

Podsjetimo, Vučić je prošlog tjedna sudjelovao na summitu Ukrajina - jugoistočna Europa u Dubrovniku. Na summit je došao i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski. 

Zanimljivo da je upravo srpska nogometna reprezentacija postala prva europska reprezentacija koja je gostovala u Rusiji nakon početka agresije na Ukrajinu. Ruski reprezentativci su ih u ožujku ove godine deklasirali u prijateljskoj utakmici. Konačni rezultat je bio 4:0 za Rusiju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.