VIDEO Vučić sazvao presicu: Ovo je zbog mene, jer sam ustaša, peder... Evo vam ponuda

Foto: A.K./ATAImages/PIXSELL

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je presicu u Vili Mir i izjavio da je njegova ponuda onima koji ga kritiziraju raspisivanje referenduma za opoziv predsjednika.

"Da ne mislite da ću držati vlast pod svaku cijenu, moja ponuda je da ne biste razvlačili naš narod svakoga dana, podnesite zahtjev vas 80, 75 potpisa, osigurat vam ostatak potpisa i idemo na referendum o opozivu predsjednika do kraja godine. Pričam o političarima - vi to ne radite zbog litija, nego zbog mene, hoćete meni vidjeti leđa jer sam ustaša, šiptar, peder... Ne možete ni 75 zastupnika skupiti? Dat ćemo vam 70. Nema problema", rekao je Vučić.

 

Dodao je da daje javno obećanje i da može doći do dogovora bi li referendum bio u prosincu, ožujku...

Odgovarajući na konstataciju novinarke N1 da 70 zastupnika opozicije ne može pokrenuti proceduru za njegov opoziv, Vučić je rekao da je svjestan toga te da će zato, ako opozicija skupi 70 glasova, zamoliti predsjednika SNS-a Miloša Vučevića da zastupnici SNS-a glasaju za referendum o njegovom opozivu, da bi osigurali dvotrećinsku većinu.

"A ja sam spreman pomoći ljudima u opoziciji koji to žele. Da dođu do te dvije trećine, zamolit ću svojeg prijatelja Miloša Vučevića da zastupnici Srpske napredne stranke prihvate taj zahtjev i da se ide u proceduru opoziva predsjednika Republike koja mora proći referendumsku proceduru s odgovorom da ili ne. Ili za ili protiv, kako će već biti referendumsko pitanje postavljeno. Sve što sam vam rekao je baš u skladu s Ustavom Republike Srbije", rekao je Vučić.

Podsjetimo, Vučić je i prošle godine predložio da ga Skupština razriješi, ali je spominjao i referendum na kojem bi se građani izjašnjavali o njemu kao predsjedniku. Pravnici su tada objasnili da tu vrstu referenduma Ustav ne predviđa.

Vučić je tom prilikom izjavio: "Samo podnesite, evo vas ima 85 (zastupnika u Skupštini), ne morate ni 85, donesite 70 potpisa, ja ću vam dobaciti do dvije trećine. Idemo na referendum o predsjedniku, je li narod zadovoljan svojim predsjednikom ili nije. I smijenite me čisto, legalno, ustavno, sve čisto kao suza. Što se plašite narodne volje", kaže Vučić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.