KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

VIDEO Zaraženi vatrogasac iz Udbine poslao poruku javnosti: Ne stigmatizirajte

Screenshot: YouTube

UDBINA je treći dan u potpunoj karanteni. Među zaraženima je i mladi vatrogasac Michelle Šljivić, koji je u karanteni u Gospiću.

On se obratio javnosti s molbom da ga se ne osuđuje što se zarazio, ali i da ga se Gospićani ne boje jer je on u njihovom gradu u karanteni iza zaključanih vrata.

Zaraženi vatrogasac: Ostanite doma

"Ja sam taj. Moju ste poruku vjerojatno već pročitali, ali vas i ovim putem želim pozvati da ne stigmatizirate oboljele. Pružite im potporu jer to je ono što im treba. Vama oboljelima želim brz oporavak, a vama zdravima da ostanete zdravi. Poštujte naputke Stožera i ostanite doma", poručio je Šljivić u videoporuci.

Zamolio je županijski stožer za smještaj jer nije želio ugroziti obitelj i trudnu suprugu za koje se testiranjem naknadno utvrdilo da su negativni.

Milinović: On je odličan primjer kako se treba ponašati

"Naš heroj vatrogasac je afebrilan, nema temperature i odličan primjer kako se treba ponašati u takvoj situaciji. Dignem se na zadnje noge kada se pokuša na bilo koji način stigmatizirati onoga koji je pozitivan. Michelle je deset dana gasio požare i na svom radnom mjestu je zaradio koronavirus", rekao je ličko-senjski župan Darko Milinović.

U Udbini nema puno mladih, ali karantenu ozbiljno shvaćaju.

"Vrijeme provodimo tako što smo u kući, čuvamo zdravlje svojih, čuvamo svoje zdravlje. Provodimo vrijeme pričajući preko kamere, igrajući online igrice i želim dati svima poruku da ostanu doma, da čuvaju svoje zdravlje, da poštuju odluku stožera", rekla je Ivana Marić iz Udbine za RTL.

Gospićki vatrogasci: Kolega, drži se!!!

Šljivićevi kolege vatrogasci jednako su izloženi i na požarima i na kontrolnim punktovima.

"Rješenje je odlično. Mislim, ne znam što drugo napraviti ako ima familiju, ako ima okolinu, ne znam, bitno da na nekog drugog to ne proširi i mislim da je puna podrška za njega za to, za cijelu familiju i nek se drže i čuvaju", kazao je voditelj smjene gospićkih vatrogasaca Željko Dođen.

Kolege Šljivića smatraju simbolom onih koji su se zarazili na radnom mjestu.

"Kolega, drži se!!!", poručili su mu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.