Više od 200 članova HSS-a pristupa Đapićevoj stranci "Desno"

Screenshot: YouTube

DEMOKRATSKOM savezu nacionalne obnove (DESNO) u utorak je pristupilo oko 140 dosadašnjih članova Hrvatske seljačke stranke (HSS), najviše s osječkoga i đakovačkog područja, među kojima i predsjednik osječke Gradske organizacije Dario Soldić, a predsjednik te stranke Anto Đapić rekao je kako očekuje da će im idućih dana pristupiti više od 200 članova HSS-a iz te županije.

Na primanju novih članova Đapić je istaknuo kako su pregovori trajali nekoliko mjeseci, ali da taj potez nije usmjeren ni protiv koga, pa ni protiv HSS-a. Smatra kako je u pitanju prepoznavanje stranke DESNO kao političke opcije koja na najkvalitetniji način može artikulirati političke i životne svjetonazore novih članova, među kojima su neki s njim bili i u Hrvatskoj stranci prava (HSP).

Također je istaknuo kako njegova stranka ne nudi sinekure ni neostvariva obećanja, nego vodi politiku koja će biti prepoznatljiva potencijalnim novim članovima, a današnje primanje novih članova, dodao je, od velikog je značenja za parlamentarne izbore te za iduće lokalne izbore.

Dosadašnji predsjednik osječkoga HSS-a Dario Soldić rekao je kako je "veliki broj članova stranke, najviše iz Osijeka i Đakova, spoznao da svoje kvalitete i vrijednosti više ne može koristiti u okvirima HSS-a" te su odlučili pristupiti stranci DESNO jer u njoj mogu najbolje izraziti svoje životne svjetonazore i politička uvjerenja.

Istaknuo je kako najveći dio članstva osječke organizacije prelazi u DESNO, a dosadašnji potpredsjednik đakovačke Gradske organizacije HSS-a Slavko Raić rekao je kako u novu stranku prelaze 24 dužnosnika te organizacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.