Više uhićenih u Dalmaciji. Sve zbog brutalnog ubojstva u Kaštelima prije par godina?

Foto: Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Više osoba uhićeno je na području Splitsko-dalmatinske županije zbog sumnje da su počinile kaznena djela protiv pravosuđa, izvijestili su Uskok i policija.

Uskok je izvijestio da su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji poput pretresa i prikupljanja drugih dokaza rezultat kriminalističkog istraživanja koje po nalogu Uskoka provodi Policijska uprava splitsko-dalmatinska. "Navedene radnje provode se na području Splitsko-dalmatinske županije u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv pravosuđa", priopćio je Uskok.

Dodaju da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o "daljnjem postupanju", odnosno hoće li protiv osumnjičenih pokrenuti istragu. U policiji kažu da će tijekom dana provoditi hitne dokazne radnje, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja će podnijeti kaznenu prijavu Uskoku.

Kako neslužbeno doznaje RTL, uhićenja su povezana sa sprječavanjem dokazivanja vezanog za nasilan događaj u Kaštelima. Riječ je o ubojstvu Marija Boljata.

Kako dodaje N1, riječ je o raskrinkavanju pritiska na svjedoke u postupku pokrenutom zbog krvavog obračuna u okolici Splita još sredinom 2020. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.