33-godišnji vozač u Solinu odbio testiranje na droge, u autu imao kokain i speed

Ilustracija: Milan Sabic/PIXSELL

Policijski službenici su u četvrtak u Solinu oko 21:15 zaustavili vozilo kojim je upravljao 33-godišnjak. Tijekom postupanja na suvozačevom sjedištu uočene su vrećice za koje je postojala sumnja da se u njima nalazi droga.

"Vozač je policijskim službenicima predao vrećice u kojima se nalazilo 26.22 grama droge kokain i 48 grama droge speed. Droga je oduzeta.

Obavljenim provjerama utvrđeno je da vozač recidivist u činjenju prometnih prekršaja te da upravlja vozilom, za vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije do 15. listopada 2024. godine", objavila je PU splitsko-dalmatinska.

Vozač je odbio test na droge

Također, nakon što je bio zaustavljen, na zahtjev policijskog službenika vozač se odbio podvrgnuti ispitivanju prisutnosti opojnih droga u organizmu.

"Utvrđeno je da je vozaču prometna dozvola istekla 14. rujna 2024. i da nije sklopio ugovor o osiguranju prije nego što je prijevozno sredstvo stavio u promet, a postojeća polica osiguranja istekla je dana 14. rujna 2024.

Doveden je u službene prostorije i uhićen. Vozilo je privremeno oduzeto. Nakon dovršenog istraživanja uz optužni prijedlog odveden je na općinski prekršajni sud", objavila je splitsko-dalmatinska policija.

Kazneno je prijavljen

"U optužnom prijedlogu zatraženo je zadržavanje, kazna zatvora od 90 dana i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije 12 mjeseci.

Predloženo je također izricanje mjera liječenja od ovisnosti 12 mjeseci i trajno oduzimanje vozila. Nadležnom općinskom državnom odvjetništvu podnesena je i kaznena prijava zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama", navela je policija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.