Vjerojatni nasljednik lidera Hezbolaha nestao nakon izraelskih napada na Bejrut

Foto: EPA

Esmail Qaani, zapovjednik iranskih snaga Quds koji je otputovao u Libanon nakon ubojstva čelnika Hezbolaha Sayyeda Hassana Nasrallaha, nije se oglasio od prošlotjednih napada na Bejrut, rekla su danas dva visoka iranska sigurnosna dužnosnika.

Jedan od dužnosnika rekao je da je Qaani bio u južnom predgrađu Beiruta tijekom napada koji je navodno bio usmjeren na visokog dužnosnika Hezbolaha Hashema Safieddinea, ali da se nije sastajao s njim.

Vjerojatni nasljednik Nasrallaha

Safieddine se smatra vjerojatnim nasljednikom Nasrallaha koji je ubijen u izraelskom napadu 27. rujna.

Iranski dužnosnik rekao je da Iran i Hezbolah nisu uspjeli kontaktirati Qaanija, šefa inozemne vojno-obavještajne službe Iranske revolucionarne garde ili snaga Quds. Sjedinjene Države su ubile njegovog prethodnika Qassema Soleimanija u napadu dronom u Bagdadu 2020. godine.

Snage Quds, prekomorski ogranak Iranske revolucionarne garde, nadziru odnose s militantnim saveznicima Teherana diljem Bliskog istoka, poput Hezbolaha.

Zapovjednik Iranske revolucionarne garde, brigadni general Abbas Nilforoushan, ubijen je s Nasrallahom u njegovom bunkeru kada su ga 27. rujna pogodile izraelske bombe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.