Vjeroučitelj u Biogradu utajio novac koji se skupljao za dječaka s tumorom?

Foto: Srednja škola Biograd

RAVNATELJ Srednje škole Biograd, profesor teologije Ivica Kero pod istragom je DORH-a zbog sumnje u pronevjeru, doznaje Novi radio, a prenosi eZadar.

>> Reagiranje Ivice Kere: Nisam utajio novac za liječenje i ne istražuje me DORH

Sumnja se da je bivši vjeroučitelj utajio novac namijenjen liječenju bolesnog dječaka iz Polače, 12-godišnjeg Karla Kulaša koji godinama boluje od tumora na mozgu. Informaciju su Novom radiju potvrdili i u zadarskoj policiji. 

Djeca skupljala novac, Karlo ga nikad nije dobio

Riječ je o oko 5 i pol tisuća kuna koje su koncem 2016. godine u humanitarnoj akciji prikupljali profesori i učenici biogradske Srednje škole kako bi pomogli dječaku da ode na skupu operaciju mozga u Francusku. Dječak je uspješno operiran, ali novac nikada nije stigao do obitelji Kulaš.

Policijski službenici PU zadarske u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom provode izvide, navodi Novi radio.

Prozvani ravnatelj Kero tvrdi da je žrtva hajke nekolicine nezadovoljnih profesora koji traže dlaku u jajetu. Priznaje da je novac 3 godine i 3 mjeseca bio kod njega, točnije, tvrdi da je bio neraspoređen u računovodstvu, ali ga, kaže, od previše posla nije stigao predati obitelji Kulaš. Naime, u doba kada je humanitarna akcija završena, dječak je već bio otputovao u Francusku pa, kaže, nije znao kud s novcem. 

Zanimljivo, baš u vrijeme kada je DORH počeo češljati poslovanje škole, ravnatelj je novac prebacio na račun jedne udruge za potrebite na području Zadarske županije. 47 godišnji ravnatelj, koji je u međuvremenu izgubio status vjeroučitelja jer se drugi put oženio, trenutno je usred drugog petogodišnjeg mandata. 

>> Reagiranje Ivice Kere: Nisam utajio novac za liječenje i ne istražuje me DORH

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.