SDP-ovka pitala vladu zašto su sjednice u NSK, evo odgovora

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu (NSK), odnosno njenu plenarnu dvoranu, u kojoj se održavaju njene sjednice, hrvatska vlada koristi bez ikakvih dodatnih troškova, odgovorila je vlada na pitanje SDP-ove zastupnice Marije Lugarić.

"Od 19. ožujka 2020. Vlada je prvotno imala trošak za streaming sjednice, a s obzirom na to da je dvorana naknadno opremljena vlastitom opremom koristi se bez ikakvih dodatnih troškova", odgovorila je vlada SDP-ovoj zastupnici.

Nju je, pak, zanimalo zašto se vladine sjednice održavaju u NSK-u, a ne u Banskim dvorima, gdje je Ured premijera i ostalih službi i u kojima se održavaju i protokolarni sastanci.

Zanimalo ju je i koji je trošak zasjedanja u NSK, plaća li se i koliko i s kojih proračunskih pozicija najam dvorane/prostora u NSK.

"NSK kapacitetima omogućila veću zdravstvenu i epidemiološku sigurnost"

Vlada podsjeća da su sjednice u zgradi NSK održavane zbog pandemije covida, odnosno opreza i pridržavanja mjera zaštite dok su bile na snazi.

"Dvorane za sjednice i sastanke u Banskim dvorima višestruko su manje, pa je radi opreza, održavanje sjednica prebačeno u plenarnu dvoranu NSK koja svojim kapacitetima omogućava veću zdravstvenu i epidemiološku sigurnost većem broju sudionika", objašnjava vlada.

"Kriterij za održavanje događanja u zgradi NSK ili u Banskim dvorima je kriterij prostornog kapaciteta i broja sudionika, te kriterij tehničkih uvjeta potrebnih za održavanje određenog događanja (prezentacija novinarima, potreba uključivanja sudionika videovezom i slično), a za ostale sudionike i eventualna oštećenost postojećih prostornih kapaciteta u potresu zbog kojih je omogućeno subjektima javnog prava korištenje predmetnog prostora bez naknade", odgovorila je vlada zastupnici Lugarić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.