Vodostaj Kupe dosta narastao preko noći

Foto: PIXSELL/Nikola Cutuk

Rijeka Kupa u Karlovcu je jutros u 6 sati dosegnula 744 centimetra, što je blizu proglašenja izvanrednih mjera obrane od poplave, prenosi KAportal.

Tijekom noći tendencija rasta je bila veća od 10 centimetara na sat, a za očekivati je da će Kupa i narednih sati brzo rasti. Brzo raste i rijeka Korana koja je sada na 689 centimetara i tu su na snazi redovne mjere obrane od poplave. 

Jučer je na sastanku u gradskom Stožeru civilne zaštite generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković rekao da svi modeli govore da će vodostaj Kupe u Karlovcu biti iznad 800 centimetara te da će se nastojati minimalizirati sve moguće štete.

Jutros su na snagu stupile izvanredne mjere obrane od poplave. Podijeljeno je oko 10.000 vreća, još 20.000 je napunjeno, a na terenu je i 12 crpki.

Zatvoren promet

Zbog vode na kolniku za promet je zatvorena prometnica u Brodarcima, uz Kupu (MO Velika Jelsa) i  Selcu (spoj Banije i DC 36), javljaju iz gradskog Stožera, dok HAK navodi da je zatvorena i Državna cesta Ozalj - Kamanje i Jurovski Brod - Donji Bukovac.

Gradonačelnik Damir Mandić sinoć je za RTL rekao da na 650 centimetara Kupa već dolazi do ceste u Koritinji i da će stanovnicima biti otežano prometovanje, kao i u naseljima Selce i Gradac.

"Očekujemo da ćemo ujutro točno znati hoće li to ići jako iznad 800 ili ostati tu negdje", rekao je Mandić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.