Vozač (18) u Zagorju bio pozitivan na nekoliko vrsta droga u 11 ujutro

Ilustracija: Igor Soban/PIXSELL

Jučer oko 11 sati u Gornjoj Pačetini policijski službenici tijekom nadzora prometa zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 18-godišnji hrvatski državljanin.

"Tijekom provedenog nadzora vozač je dragovoljno predao 0.05 grama marihuane, obavljeno je i preliminarno testiranje radi utvrđivanja prisutnosti droga ili lijekova u organizmu te je kod 18-godišnjaka utvrđena prisutnost droge, odnosno bio je pozitivan na nekoliko vrsta droga, dok je vođenje na liječnički pregled radi daljnjih analiza odbio", priopćila je krapinsko-zagorska policija.

Putnik u autu također imao travu

S 18-godišnjakom u vozilu se nalazio i 22-godišnji hrvatski državljanin koji je također predao policijskim službenicima metalnu drobilicu i 2.42 grama marihuane, izvijestila je PU krapinsko-zagorska.

Protiv vozača je podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 282. Zakona o sigurnosti prometa na cestama i čl. 3. Zakona o suzbijanju zloporabe droga, a protiv 22-godišnjeg putnika iz vozila podnesen je optužni prijedlog iz čl. 3. Zakona o suzbijanju zloporabe droga, rekli su iz policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.