Vozač koji je jučer poginuo kod Velike Gorice vozio je prebrzo i nije bio vezan

Foto: Ronald Gorsic /CROPIX

"Prevelika brzina i nekorištenje sigurnosnog pojasa policijskim su očevidom utvrđeni kao uzroci pogibije 42-godišnjeg vozača jučer popodne kod Velike Gorice, gdje je automobilom u zanošenju prešao na suprotnu prometnu traku, izazvao sudar te se prevrnuo na krov", kažu u zagrebačkoj policiji.

Navode da se nesreća dogodila oko 14:40, kada je 42-godišnji vozač Hyundaija zagrebačkih registracija, ne koristeći sigurnosni pojas, vozio državnom cestom D31 u smjeru juga.

Dolaskom do stupa javne rasvjete, u blizini skretanja za Ulicu Selci, zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te u zanošenju prešao preko šljunčanog proširenja i mekog terena, a zatim i preko kolničke trake namijenjene za promet vozila iz suprotnog smjera.

Promet bio obustavljen gotovo pet sati

Došavši do autobusnog ugibališta naletio je na prednji dio automobila Renault zagrebačkih registracija kojim je upravljao 25-godišnjak, koji se kretao državnom cestom D31 u smjeru sjevera te u izbjegavanju direktnog sudara skrenuo u desno na autobusno ugibalište.

Nakon naleta na drugo vozilo, 42-godišnjak je vozilom udario u rubni kamen i prevrnuo se na krov. Poginuo je na mjestu, a tijelo je prevezeno u zagrebački Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, dok je 25-godišnjem vozaču liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Zbog očevida promet državnom cestom D31 bio je obustavljen od 15 do 19:50, navode u policiji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.