Vozač koji je usmrtio mladog splitskog pjevača vozio je duplo brže od dopuštenog

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL, Facebook

VOZAČ VW Passata koji je prije nekoliko dana izazvao tešku prometnu nesreću kod Dugopolja, u kojoj je poginuo muškarac, po prvim neslužbenim informacijama, vozio je najmanje 115 kilometara na sat, što je dvostruko više od dozvoljene brzine na tom dijelu prometnice, javlja Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, u stravičnoj prometnoj nesreći 4. ožujka smrtno je stradao 29-godišnji Igor Nešić, mladi pjevač splitskog Smile banda, instruktor jahanja i bivši boksač.

Kako su pokazali rezultati očevida, u Nešićev terenac zabio se VW Passat koji je naišao iz suprotnog smjera. Vozač je prešao na suprotnu stranu ceste, prešavši pritom i preko srednjeg prometnog traka kojim vozila skreću s ceste. 

Tragovi krvi na zračnim jastucima

Nakon silovitog udara u Vitaru, u Passatu su se napuhali prednji i bočni zračni jastuci, a na njima su ostali tragovi krvi. Jednom muškarcu iz Passata policajci su utvrdili koncentraciju alkohola od 0,9 promila, a drugi je bio bez svijesti pa ga nisu mogli testirati. Obojica su prebačena u splitsku bolnicu, jedan ima po život opasne ozljede. Tužilaštvo je dalo nalog da se napravi toksikološka analiza. 

Sudar se dogodio oko ponoć i 40 minuta na cesti između Koprivna i Dugopolja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.