Vozač školskog autobusa u Zagrebu vozio bez ugovora i dozvole. Uhvatili ga inspektori

Ilustracija: Zeljko Hladika/PIXSELL

Danas su na više lokacija u Gradu Zagrebu cestovni inspektori Ministarstva mora, prometa i infrastrukture provodili pojačane nadzore autobusnog prijevoza, a prilikom nadzora kod jedne zagrebačke gimnazije vozač autobusa je isključen iz prometa, objavilo je ministarstvo.

Vozio bez ugovora i obavljene izobrazbe

Tijekom obavljanja nadzora prijevoza putnika autobusima cestovni inspektori ustanovili su više prekršaja iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu i Zakona o radnom vremenu, obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu.

Kako pojašnjavaju iz ministarstva, također je tijekom redovnog nadzora autobusnog prijevoza koji organiziraju škole ispred jedne zagrebačke gimnazije utvrđeno kako vozač obavlja unutarnji povremeni prijevoz putnika bez ugovora o radu s prijevoznikom i ugovora o prijevozu, a u trenutku nadzora vozač nije imao provedenu periodičku izobrazbu. Vozaču je zabranjeno daljnje upravljanje autobusom do provođenja periodičke izobrazbe - KOD95.

Inspektori Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i dalje će nastaviti provoditi pojačane nadzore autobusnog, ali i ostalih prijevoza u okviru svojih ovlasti, objavilo je ministarstvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.