Vučemilović: Koliko je osuđenih pedofila upućeno na rad za opće dobro i gdje?

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREDSJEDNICA saborskog Odbora za obitelj, mlade i sport Vesna Vučemilović (HS) zatražila je od Ministarstva pravosuđa i uprave podatak o broju osoba koje su osuđene zbog spolnog zlostavljanja na štetu maloljetnika, a upućene su na rad za opće dobro.

U dopisu Ministarstvu zatražila je i informaciju u koje su institucije te osobe upućene na izvršenje kazne, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

"Ugrožena zaštita jedne od najosjetljivijih skupina djece"

Vučemilović je to učinila potaknuta slučajem muškarca koji je osuđen zbog spolnog zlostavljanja maloljetnog djeteta, a kazna zatvora zamijenjena mu je radom za opće dobro, i to u udruzi za rad s djecom s posebnim potrebama.

"Ovakvim postupkom Ureda za probaciju ugrožena je zaštita jedne od najosjetljivijih skupina djece o čijoj su sigurnosti i država i društvo pozvani posebno skrbiti", stoji u dopisu koji je poslan i Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te pravobraniteljici za djecu.

Vučemilović poručuje i da je važno poduzeti sve potrebne radnje kako se ovakvi slučajevi ne bi ponovili te "kako bismo kao društvo zadržali povjerenje u sustav, koji bi u svakom trenu trebao pružati zaštitu upravo najosjetljivijim skupinama, posebice djeci s posebnim potrebama".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.