Vučić dolazi na summit u Dubrovnik? "Njega su pozvali, a Milanovića ne"

Foto: M.M./PIXSELL

Večer uoči dolaska ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog na sutrašnji summit Ukrajine i zemalja jugoistočne Europe u Dubrovnik, Srbija je neformalno najavila da će na summitu ipak sudjelovati i predsjednik Aleksandar Vučić, doznaje se iz više izvora, iako je ranije kao najviši predstavnik te zemlje bio najavljen ministar vanjskih poslova Marko Đurić, prenosi N1.

Vučić ranije kritizirao deklaraciju

Prije dva dana Vučić je negativno komentirao summit u Dubrovniku. "U srijedu je zakazan u Dubrovniku, format jugoistočne Europe plus Zelenski, ne znam sudjelujemo li ili ne. Vidio sam tekst prijedloga deklaracije da svi moramo uvesti sankcije, samo čekaju Vučićevo odobrenje, bit će to muka i za nas i za njih", rekao je Vučić za TV Pink. Vučić u Dubrovnik stiže iz crnogorskog Tivta, gdje je danas sudjelovao na summitu procesa Brdo-Brijuni.

Bivša premijerka Jadranka Kosor kritizirala je taj potez na X-u. "Kako to mislite da je u Dubrovnik na sastanak s predsjednikom Ukrajine pozvalo i predsjednika susjedne države koji je 1995. u Glini grmio da to nikada neće biti RH, a izabranog predsjednika RH i Vrhovnog zapovjednika OS RH nije pozvalo", upitala se Kosor.

Na summitu će biti predstavljena deklaracija kojom se nastoji ojačati podrška Ukrajini i osnažiti odnose navedenih zemalja, a na summitu će sudjelovati premijeri ili predsjednici Kosova, Crne Gore, Grčke, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Moldavije, kao i ministri vanjskih poslova Turske i Rumunjske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.