Vučić se žali na Indexov članak: "Možete vidjeti kako služba jedne zemlje radi"

Foto: B. P./PIXSELL

SRPSKI predsjednik Aleksandar Vučić reagirao je na Indexov članak u kojem smo ga usporedili sa Slobodanom Miloševićem.

Žalio se Vučić na pisanje medija iz Hrvatske i Crne Gore nakon nasilnih sukoba u Cetinju, no posebno mu je zasmetao Indexov tekst i usporedba s Miloševićem. 

>> Aleksandar Vučić - Novi Slobodan Milošević

Vučić je za sve brzo pronašao krivca za Indexov tekst - stranu službu.

"Zašto me porede s Miloševićem? Zato što pokušavaju sve svoditi na devedesete godine jer se ne mogu pohvaliti činjenicama. Moraju se baviti pričanjem neistina. Najlakša je matrica za zapad kad kažu Vučić je kao Milošević. Ti napadi su uvijek naručeni. Možete vidjeti kako služba jedne zemlje radi. Točno vidite tko je meta i tema. U jednom danu izlaze isti tekstovi. To pokazuje njihovu nemoć", rekao je Vučić.

"Srbija ni na koji način nije zainteresirana da ruši nezavisnost ni Crne Gore, BiH ni Hrvatske, niti bilo koje druge zemlje u regiji, a to je jedino što tražimo i od njih, rekao je Vučić i poručio da Srbiju ne interesiraju sukobi te da "srpski svet" nije dio državne politike Srbije. 

Komentirao je i kritike na ustoličenje mitropolita SPC-a Joanikija u Cetinju.

"Sada kada su rekli da se ne može ustoličiti mitropolit Joanikije na Cetinju... A gdje su se to crnogorsko-primorski mitropoliti Srpske pravoslavne crkve ustoličavali osim na Cetinju? Onda su se sjetili da se ne može u Peći ustoličiti. Valjda će nam reći da Pećka patrijaršija ne pripada srpskoj crkvi nego da je tzv. kosovsko nasljeđe. Tamo bi valjda trebalo da se netko drugi ustoliči, a ne patrijarh Porfirije. To je logična posljedica svega ovoga što vam govorim. Sad kažu da će izbaciti Cetinjskog manastira mitropolita crnogorsko-primorskog i to će se nastaviti jer neki ljudi svoju politiku doživljavaju jer ne mogu učiniti ništa na ekonomskom napretku nego prave antagonizme prema svima drugima", rekao je Vučić. 

Vučić je još rekao da će se, dok je živ, boriti protiv onih "koji su Srbiju razarali i koji Srbiju danas pokušavaju razoriti".

Što je Vučić o Miloševiću rekao prije tri godine

Podsjetimo za kraj što je Vučić o Miloševiću izjavio prije tri godine. 

"I prije skoro trideset godina, nedaleko odavde, stotine hiljada ljudi, a Slobodan Milošević je tada bio dovoljno velik da ih u tom broju okupi, na Gazimestanu, dočekalo je kraj njegovog govora, čuvenog ili nečuvenog, zavisi od toga tko ga i zašto tumači, sjećate li se kako? Pjevali su. I to su pjevali u zboru, sve te stotine tisuća, pjevali su s vjerom i uvjerenjem, pjevali su zaneseni i ponosni, onu poznatu - Tko to kaže, tko to laže, Srbija je mala", rekao je Vučić dodavši da je Milošević bio veliki lider koji je imao nerealne želje. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.