Vukovar osigurao 66.000 eura za razvoj ribarstva i akvakulture

Ilustracija: Davor Javorovic/PIXSELL

Vukovarske gradske vlasti osigurale su u gradskom proračunu 66.000 eura za bespovratne potpore iz područja ribarstva i akvakulture s ciljem revitalizacije te djelatnosti, čiji razvoj Grad Vukovar potiče od prošle godine, kada su osigurana prva sredstva za tu namjenu.

"Djelatnost ribarstva nije više u razmjerima u kakvima je bila u Vukovaru prije 50-ak godina. Tada su ribari u našem gradu imali velik ceh i obitelji su živjele od ribarstva. To je zaista tradicionalna djelatnost na ovim prostorima i moramo je nastaviti poticati i razvijati", izjavio je gradonačelnik Ivan Penava, koji je danas predstavio mjere iz javnog poziva koji je otvoren do 31. listopada.

Mjere za osnaživanje ribarstva i poticanje građana da se njime bave

Po njegovim riječima, riječ je o šest mjera kroz koje se želi osnažiti ribarstvo i potaknuti građane da se bave tom djelatnošću. "Isto tako, cilj je postojećim ribarima osigurati opstanak na tržištu", rekao je Penava.

Pročelnica gradskog odjela za gospodarstvo Martina Prepunić navela je da je maksimalan iznos koji korisnik može ostvariti 10.000, a minimalan iznos 200 eura. Dodala je da su ove godine mjere podijeljene na primarnu i sekundarnu proizvodnju.

7 riječnih ribara početkom godine registrirano na području Vukovara

"Sufinancira se velik broj aktivnosti važan za ribare poput kupnje mreža, opreme, rashladnih vitrina, vozila, edukacija i drugoga", rekla je.

Početkom godine na području Vukovara bilo je registrirano sedam riječnih ribara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.