WikiLeaks objavio e-mail u kojem Hillary Clinton spominje Jadranku Kosor

Foto: FAH, screenshot: WikiLeaks

U KONTEKSTU aktualnih polemika oko putovanja u Sjedinjene Američke Države od strane Kolinde Grabar-Kitarović, interesantno je primijetiti kako su primani drugi visoki hrvatski dužnosnici.

Upravo jedan takav primjer objelodanio je WikiLeaks u sklopu e-mailova Hillary Clinton koji su pušteni u javnost.

Među nama interesantnijim e-mailovima tako se nalazi i onaj u kojemu se spominje bivša hrvatska premijerka i šefica HDZ-a Jadranka Kosor, koja je u svibnju 2010. godine posjetila Washington.

Tako se prvo šefica protokola SAD-a obratila savjetniku Hillary Clinton oko koordinacije jednog sastanka.

Clinton odobrila sastanak Kosor ministra obrane Gatesa

"Premijerka Hrvatske stiže u Washington DC 24., a ostaje do 26. Nažalost, mimoići će se s državnom tajnicom Clinton, no nada se da ured gđe. Clinton može pomoći u organizaciji sastanka između Premijerka i ministra obrane Gatesa. On se nalazi u gradu, no njegov ured je rekao veleposlanstvu da državna tajnica Clinton mora odobriti taj sastanak. Možete li mi pomoći oko ovoga?", piše u e-mailu Capricia Penavic Marshall, šefica protokola SAD-a od 2009. do 2013. godine.

Na njezin upit savjetnik Hillary Clinton Jacob J Sullivan upućuje e-mail izravno Hillary Clinton s upitom: "Pretpostavljam da nemaš ništa protiv?"

Clinton odgovara: "Što se mene tiče, u redu je".

Iz cijele korespondencije jasno je kako, kad je u posjeti bila tadašnja premijerka Jadranka Kosor, nije bilo problema u organizaciji sastanka s američkom administracijom na najvišoj razini. Gdje je zapelo za vrijeme putovanja Kolinde Grabar-Kitarović trebalo bi postati jasnije u nadolazećim danima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.