Xi Jinping naredio raketnim snagama da pojačaju borbene sposobnosti

Ilustracija: EPA

Kineski predsjednik Xi Jinping izvršio je ovog tjedna inspekciju raketnih snaga Narodne oslobodilačke vojske te ih pozvao da pojačaju svoje "sposobnosti odvraćanja i borbe", priopćili su jučer državni mediji. 

Tijekom inspekcije Xi je također pozvao strateške raketne snage da "odlučno ispune zadaće koje su im povjerili Partija i narod", prenosi državna novinska agencija Xinhua. Naređena je modernizacija kineskih nuklearnih snaga u kontekstu trenutnih događanja u svijetu. 

Provedena antikorupcijska čistka u vojsci

Xi je naglasio potrebu "pridržavanja političkih smjernica", "jačanja odgovornosti misije" i "promicanja visokokvalitetnog razvoja. Prošlog mjeseca Kina je izvela rijetko lansiranje interkontinentalne balističke rakete u Tihi ocean, naglašavajući sve veći fokus na nuklearno jačanje zemlje.

Kineska vojska prošla je sveobuhvatnu antikorupcijsku čistku od prošle godine. Uklonjeno je više generala, uključujući i neke iz raketnih snaga. Xi je u lipnju upozorio da postoje "duboko ukorijenjeni problemi" u politici, ideologiji, stilu rada i disciplini kineske vojske, dodajući da "ne smije postojati mjesto za skrivanje korumpiranih elemenata u vojsci".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.