Za vikend troje poginulih na cestama. Vozač na sjeveru imao 3.21 promil

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Proteklog vikenda na hrvatskim prometnicama poginule su tri osobe, izvijestila je policija koja je od 16. do 18. kolovoza zabilježila ukupno 4130 prekršaja, od čega najviše slučajeva prebrze vožnje, izvijestilo je danas Ravnateljstvo policije.

Uz 1416 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine policija je tijekom vikenda zabilježila 403 slučaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Zaustavila je i 388 vozača koji su bili pod utjecajem alkohola, među kojima je rekorder s čak 3.21 g/kg vozio na varaždinskom području.

35 vozača bez sigurnosnog pojasa na zagrebačkom području

Od prekršaja koje policija izdvaja kao uzroke nesreća s najtežim posljedicama tijekom vikenda je zabilježeno i 124 slučaja nepropisnog korištenja mobitela. Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola utvrđen je na području PU splitsko-dalmatinske, 153 takva prekršaja.

Rekorder po broju prekršaja prekomjerne brzine je PU dubrovačko-neretvanska s 262 prekršaja, a sigurnosni pojas najviše nisu koristili vozači na zagrebačkom području gdje su utvrđena 53 takva prekršaja.

Najveći broj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje (20) utvrđen je na istarskom području. Policija je zaustavila i 10 ponavljača najtežih prekršaja koji su počinili 12 novih prekršaja, izvijestila je policija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.