Za zaprašivanje komaraca u četiri županije izdvojeno 1.5 milijuna eura

Foto: Pixsell/Igor Soban

Vlada je na današnjoj sjednici odobrila sredstva u iznosu od milijun i 527.841 eura za rješavanje problematike dezinsekcije komaraca u četiri županije, koja će se osigurati preraspodjelom Državnog proračuna na poziciji proračuna Ministarstva zdravstva.

Vlada je zadužila Ministarstvo zdravstva za poduzimanje mjera radi rješavanja problematike dezinsekcije komaraca radi što kvalitetnije zaštite zdravlja ljudi na području Osječko-baranjske županije, odnosno Grada Osijeka, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske te Međimurske županiji, koje su tražile pomoć u vidu sufinanciranja te aktivnosti.

Osječko-baranjska županija dobiva 600.000 eura

Osječko-baranjska županija dobit će 600.000, Vukovarsko-srijemska 392.572, Brodsko-posavska 400.000, a Međimurska županija 135.269 eura. "Temeljem Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, godišnji program mjera donose čelnici jedinica lokalne i regionalne samouprave na prijedlog nadležnog Zavoda za javno zdravstvo", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

"Programom se, među ostalim, definiraju mjere dezinsekcije, izvršitelji programa, sredstva, rokovi te način plaćanja i provedbe kako bi se izbjegle situacije pojave zaraznih bolesti uslijed pojačane brojnosti komaraca", dodao je. Ministarstvo zdravstva o poduzetim mjerama mora izvijestiti Vladu u roku od 90 dana od dana donošenja ovih zaključaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.