Zagreb je zatrpan tonama smeća, pogledajte galeriju sramote

Foto: Čitatelj Indexa

PRIJETNJE rigoroznim kaznama, koje se penju do čak 10 tisuća kuna, ne pomažu – Zagreb je i dalje zatrpan smećem. Ne zato što su Zagrepčani naročito neuredni, ni zato što vole odbacivati svoje smeće gdje stignu. Zagreb se pretvorio u smetlište zato što Čistoća i gradske službe pod komandom gradonačelnika Milana Bandića niti znaju, niti žele, raditi svoj posao.

>> Zagreb se guši u smeću, a Bandić najavljuje kazne do 10.000 kuna za građane

Bandić u 20 godina nije riješio problem otpada, a želi graditi "zagrebački Manhattan"

U skoro 20 godina, koliko je prvi čovjek Zagreba, Bandić nije sposoban riješiti problem otpada. Nije ni zatvorio odlagalište Jakuševac, kako je obećao, a posljednje dvije godine sve je više razbacanog otpada i po ulicama. Situacija je kulminirala ovoga ljeta kada je, paradoksalno, Zagreb bio uobičajeno prazan. Stanovnici su otišli na godišnje odmore, ali smeća je na ulicama bilo sve više - pogotovo oko "zelenih otoka" na kojima su smješteni kontejneri za odlaganje reciklažnog otpada.

U isto vrijeme Bandić neumorno radi na promjeni Generalnog urbanističkog plana kako bi ostvario još jedan svoj megaprojekt - "Zagrebački Manhattan". Čovjek koji ne može 20 godina riješiti problem smeća u Zagrebu misli na južnoj obali Save izgraditi, kako on to zove, "grad u gradu".

Novo poskupljenje

Kamioni Čistoće prerijetko zalaze do "zelenih otoka", a kada i dođu, pokupe samo ono što je u kontejnerima, dok ono izvan njih ostave. Građani, pak, nemaju izbora. Otpad negdje moraju odložiti, pa makar i pokraj kontejnera, i tako se Zagreb sve više i više pretvara u smetlište. Osim kazni, koje su na snazi već skoro dvije godine, ali se ne primjenjuju, zagrebačka Gradska uprava problem namjerava riješiti još jednim poskupljenjem - kao da će to riješiti problem.

Pogledajte kako ovih dana izgledaju zagrebački kvartovi.

Ulica Božidara Magovca u novozagrebačkom naselju Travno
Folnegovićevo naselje


Borovje


Hrgovići


Malešnica


Novi Jelkovec

 

Ulica Pabla Nerude


Oranice


Savica


Savska Opatovina

Savski gaj


Utrine
Zelena magistrala

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.