Zagreb pokrenuo program podrške roditeljima djece oboljele od malignih bolesti

Foto: Facebook/Krijesnica

Grad Zagreb je na svojoj stranici objavio da je rujan mjesec podizanja svijesti o malignim bolestima kod djece te da je Grad u suradnji s Domom zdravlja Zagreb-Zapad pokrenuo program podrške roditeljima djece oboljele od malignih bolesti.

"To je prilika da se šira zajednica upozna s problemima s kojima se suočavaju oboljela djeca i njihove obitelji, razvije empatija te da se oboljelima kao i članovima njihovih obitelji pruži podrška.

Naime, spoznaja da dijete boluje od maligne bolesti izvor je stresa, tjeskobe i zabrinutosti, ali i straha s obzirom na nedostatak znanja i iskustva roditelja i drugih članova obitelji koji sudjeluju u skrbi što može dovesti do negativnih zdravstvenih posljedica i utjecati na kvalitetu njihova života.

Slijedom navedenog, Grad Zagreb u suradnji s Domom zdravlja Zagreb-Zapad na adresi Baštijanova 52 pokreće program podrške roditeljima/skrbnicima djece oboljele od malignih bolesti u okviru savjetovanja sa stručnjacima: psihologom, psihijatrom, socijalnim radnikom i nutricionistom.

Sudjelovanje u programu je besplatno i bez uputnice uz prethodnu najavu na email: podrska@dzz-zapad.hr i brojeve telefona 091/3876-542 i 091/3876-525", objavljeno je na službenoj stranici Grada Zagreba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.