Zagrebački odvjetnik vozio pijan, a nije mu oduzeta vozačka. Sud: Treba mu za posao

Ilustracija: Marijan Susenj/PIXSELL

Zagrebački odvjetnik (44), čiji su klijenti brojni nekoć visokopozicionirani okrivljenici, nepravomoćno je kažnjen zbog vožnje u pijanom stanju, piše N1.

U siječnju ove godine odvjetnik je sjeo za volan svog BMW-a s 1.28 promila alkohola u organizmu, a sada mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 600 eura. Međutim, vozačka dozvola mu nije oduzeta.

Sud je prihvatio argument odvjetnikove obrane da mu je vozačka dozvola potrebna u svakodnevnom poslu, ali i u obiteljskom životu jer, kako su naveli, on ima troje djece i stare roditelje o kojima brine.

Novčano kažnjen

Odvjetnik je zato dobio samo novčanu kaznu. Prekršajni sud je, u obrazloženju zašto odvjetniku nije dosudio i zabranu upravljanja osobnim automobilom, naveo kako je riječ o fakultativnoj mjeri, koja može i ne mora biti izrečena osuđeniku.

Prometna policija ima pravo uložiti žalbu na ovu presudu, a o njoj će odlučivati Visoki prekršajni sud, piše N1.

Zaustavljen oko dva sata iza ponoći

Policija je zagrebačkog odvjetnika zaustavila 14. siječnja ove godine na Jadranskom mostu oko dva sata nakon ponoći. Alkotest je pokazao da u krvi ima preko jedan promil alkohola.

Za taj prekršaj je inače propisana novčana kazna od 660 do 1990 eura, a odvjetnik je dobio blažu sankciju. Kao olakotnu okolnost, sud je odvjetniku uzeo u obzir priznanje krivice i što do sada, iako ima vozačku od '97., nije bio kažnjavan zbog vožnje u pijanom stanju.

Ako odvjetnik u roku od mjesec dana od pravomoćne presude odmah plati kaznu, proći će samo s dvije trećine novčane kazne, piše N1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.