Zamjenica ministra BiH: Jednog mladića je poklopila ploča teška 2 tone. Preživio je

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL, Foto: N1

Zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Duška Jurišić za N1 je govorila o trenutnom stanju u poplavljenim područjima u BiH.

"Jednog mladića je poklopila ploča teška 2 tone. Preživio je"

Stupanj solidarnosti se povećava. Razočaravajuće bi mi bilo ako unesrećene ljude zaboravimo za 10 dana. Osim izrazi sućuti i podrške preživjelima. Prvi susret je bio neočekivan. Susret s ljudima koji u tom trenutku vjerovali da članovi njihove obitelji nema. Nezadrživa kombinacija količine vode. Jedna obitelj je izgubila devet članova. Moramo voditi računa o onima koji su preživjeli. Moram podsjetiti na sljedeće, Donja Jablanica je izgledala kao poluotok. Nije bilo putnih prohodnih pravaca. Moram pozdraviti Oružane snage BiH”, navela je.

“Treba pratiti potrebe stanovništva. Novaca nema dovoljno. Smješteni su u okolna mjesta gdje su prije živjeli. Jučer sam posjetila i dom za stare. Velika moć je tih ljudi na čelu sa direktoricom. U dom starih smješteno je sedam ljudi. Zatekla sam mladića kojeg je poklopila ploča teška dvije tone. Čudom je preživio. Ima jako dobrih ljudi. Kod jednog gospodina ne rekli su mi da ne trebam uopće ići. Tako su mi rekli. Svoju bol je zatvorio za sebe. Ne želi ni jesti. Izgubio je suprugu”, zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.