Zapelo Kormilo: Splitski sud vratio Uskoku optužnicu protiv pomorskih policajaca

ZAPELO je Kormilo. Izvanraspravno vijeće splitskog Županijskog suda vratilo je Uskoku optužnicu protiv pomorskih policajaca i djelatnika benzinskih crpki koje sumnjiče da su potkradali na gorivu. Drže da treba preciznije utvrditi manjak goriva, odnosno, da se točio plavi dizel, a prikazivao obični. Ipak se radi o službenim osobama - policajcima, koji su uglavnom potjerani s posla nakon privođenja prije dvije godine.

Nekvalitetni dokazi

Nisu svi optuženi. Protiv nekoliko policajaca Uskok je već ranije obustavio postupak, a sada sud smatra da bi i za ostale trebali izvršiti dodatne provjere. Kormilo je ispalo na koncu prilično problematična akcija. Prilično se potrošilo na prikupljanje dokaza, koji za sud, međutim, nisu dovoljno kvalitetni da bi slučaj ušao u iduću fazu, tj. suđenje. 

Milijunske tužbe

U slučaju potpunog fijaska Kormila, što također nije opcija koju treba otpisati, država će se suočiti sa milijunskim tužbama. Bit će to potpuni krah. Svoje su tužbe već podnijeli oni protiv kojih je obustavljen postupak.

Inače, nije tajna da su osumnjičeni policajci tužili MUP zbog neplaćenih prekovremenih radnih sati i godišnjih odmora. Mnogi su čak bili skloni povjerovati da je Kormilo i pokrenuto kao svojevrsna odmazda. Mršavi dokazi koje je skupio Uskok svakako idu u prilog te teze. Neki već imaju i pravomoćne presude. MUP im ne želi platiti pa su prisiljeni pare utjerati ovrhom. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.