Zaražena žena iz okolice Koprivnice, to je prvi slučaj na tom području

Foto: Damir Špehar/Pixsell

U KOPRIVNIČKO-križevačkoj županiji potvrđen je prvi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o 46-godišnjoj ženi iz okolice Koprivnice, koja se prije tjedan vratila iz Njemačke i bila je u samoizolaciji, rečeno je na izvanrednoj konferenciji za novinare Županijskog stožera civilne zaštite.

 Nakon što je prije dva dana dobila temperaturu i počela kašljati, sama se javila nadležnim službama i hospitalizirana je.

"Današnji nalaz je pokazao da se radi o koronavirusu. Pacijentica je poštivala pravila samoizolacije i kontaktirala je samo s članovima uže obitelji koji su također pod zdravstvenim nadzorom, nemaju kontakata s drugim osobama i za sada su dobro", rekla je ravnateljica Županijskog Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije dr. Draženka Vadla.

Koprivnička Opća bolnica Dr. Tomislav Bardek za sada ima pripremljenih 50 ležajeva za lakše slučajeve i 14 s respiratorima, za eventualne teže oblike bolesti.

Na području Koprivničko-križevačke županije u samoizolaciji je trenutno 568 osoba.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.