Zastupnica napustila laburiste i prozvala Starmera: "Sramim se onog što ste učinili"

Foto: Facebook

Britanska zastupnica Rosie Duffield odlučila je napustiti Laburističku stranku. Podijelila je i pismo u kojem kritizira premijera Keira Starmera zbog prihvaćanja vrijednih darova, piše Sky News.

Kazala je kako je odluku donijela jer je Starmer odlučio inzistirati na politikama koje nemaju podršku birača. Optužila je premijera i njegov tim za "ljigavost, nepotizam i pohlepu" koji su "izvan svake mjere". "Tako se sramim onoga što ste vi i vaš najbliži krug učinili da ocrnite i ponizite našu nekad ponosnu stranku", poručila je. 

Već se ranije sukobljavala s premijerom

Starmer je postao meta kritika nakon što je otkriveno kako je dobio znatno više poklona od bilo kojeg drugog zastupnika otkako je postao čelnik laburista. Od prosinca 2019. Starmer je primio 107.145 funti kroz darove, beneficije i gostoprimstva. 

Duffield, koja se već ranije sukobila s premijerom oko rodnih pitanja, napala je vladu zbog provođenja "okrutnih i nepotrebnih" politika. "Od promjene vlade u srpnju, otkrića licemjerja su zapanjujuća i sve više nečuvena", upozorila je. 

"Ne mogu riječima opisati koliko smo ja i moji kolege ljuti na vaše potpuno nerazumijevanje o tome kako izgledamo zbog vas", dodala je. Njezin odnos s vodstvom laburista dugo je bio napet, a njezina odluka da napusti stranku dolazi nakon što je sedam drugih laburističkih zastupnika suspendirano jer je glasalo suprotno odluci vrha stranke. 

Nastavlja djelovati kao nezavisna zastupnica

Navedenih sedam zastupnika glasalo je da se ukine mjera kojom se primanje državnih beneficija ograničava na maksimalno dvoje djece po obitelji. Navedenu mjeru su uveli konzervativci 2017. u sklopu mjera štednje. 

"Netko s daleko iznadprosječnim bogatstvom odlučuje zadržati navedeno ograničenje koje su postavili konzervativci za isplate beneficija što djecu ukopava u siromaštvo, dok neobjašnjivo prihvaća skupe osobne darove dizajnerskih odijela i naočala koji koštaju više nego što većina tih ljudi može shvatiti", navela je Duffield

Najavila je kako će nastaviti predstavljati svoje birače kao nezavisna zastupnica, "vođena svojim temeljnim laburističkim vrijednostima".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.