Zatočili ženu u Rijeci, davili je i tjerali na prostituciju. Dobili male kazne

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Par iz Rijeke osuđen je zbog prisiljavanja žene na prostituciju, oduzimanja slobode i prijetnji smrću. U presudi koju je danas objavio Općinski sud u Rijeci opisano je kako je par mučio nesretnu ženu, oglašavao je u jednom oglasniku i zaključavao u stan, a sve se odvijalo od 9. studenog do 11. prosinca 2019. godine.

Osuđena 47-godišnjakinja A. B. D. seksualne je usluge dogovarala telefonski nakon što bi mušterije nazvale broj koji su oglasili u oglasniku Burza. Tamo je stajalo: "Carla, 19 g., opis: grudi 6, sramežljiva i napaljena bucka, ispunjava sve vaše želje i vašu maštu pretvara u stvarnost, u svom domu. Diskrecija zajamčena od 0-24."

Naplaćivali usluge od 500 do 800 eura

Usluge su naplaćivali 500 eura za pola sata i 800 eura za jedan sat. Kada bi žrtva to odbila, krenuli bi s prijetnjama te joj govorili da se time treba baviti još barem mjesec dana dok ne otplati dug za oglase koje su navodno platili 500 eura.

U presudi stoji da su joj govorili "da će doći po nju kući ukoliko ne želi sama doći, prijetili joj da će ju istući, da je prate njihovi prijatelji, da će je ukoliko ih prijavi policiji naći i mučiti, a ako završi u zatvoru da neće izaći živa. Da će ju naći i ako ode u Australiju te da ju neće samo ubiti već i mučiti jer, ako je ubiju, da će to za nju biti vrlo lako, već da će ubiti njenu majku".

A. B. D. joj je napisala raspored u kojem je stajalo kada točno mora dolaziti u njihov stan poviše riječke Rujevice te kada smije odlaziti iz njega. Tako je u stan morala dolaziti svakog dana u 7:30, a otići je smjela tek oko 2 sata ujutro. Četvrtkom, petkom i subotom nije smjela odlaziti svojoj kući, dok je nedjeljom mogla otići kući tek oko ponoći ili 2 sata ujutro.

Branili su se da su bili ovisni o alkoholu i tabletama

Osuđeni B. D. zaključavao ju je u stan kako ne bi mogla otići. Također joj je prijetio pištoljem, a u jednom joj je navratu rekao da će je "zadaviti golim rukama ako treba". Ako se netko od klijenata ne bi pojavio, par ju je šamarao, a jednog dana kada se nije pojavio nijedan klijent, B. D. ju je primio rukama oko vrata i počeo gušiti.

Žrtva je nakon tog događaja uspjela pobjeći i sve je prijavila policiji. Istraga je otkrila da je svodnički par na žrtvi u mjesec dana zaradio 76.700 kuna. Oboje su se izjasnili krivima te su pred sudom rekli da više neće ponavljati ovakva kaznena djela. Također su rekli da su u inkriminiranom razdoblju bili ovisni o alkoholu i tabletama.

B. D. i A. B. D. na kraju su osuđeni na po deset mjeseci zatvora. Uz to, dobili su još 11 mjeseci uvjetnog zatvora, a tu kaznu neće morati izdržavati ako u roku od tri godine ne počine novo kazneno djelo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.