Zatvorenici prijete monstrumu Fritzlu: Do smrti ćemo te silovati četkom za čišćenje zahoda

AUSTRIJSKI monstrum Josef Fritzl sad zna kako je to biti u stalnoj opasnosti da će te netko silovati i mučiti do smrti. Naime, zatvorski čuvari su otkrili plan kojeg su skovali preostali zatvorenici smješteni u zatvoru u Sankt Poeltenu - da im Fritzl slučajno dospije u ruke, njegovi zatvorski kolege bi ga silovali četkama za čišćenje zahodskih školjki, mučili i tukli do smrti.

Čuvari u bečkom zatvoru "Karlau i Stein", naveli su kako su ostali zatvorenici toliko zgroženi monstruoznim zločinom kojeg je 73-godišnji Fritzl počinio, da bi u normalnom zatvorskom okuženju "poživio jako kratko". Fritzl stoga u odvojenoj zatvorskoj ćeliji provodi 23 sata dnevno, a iz nje izlazi samo dva puta dnevno na 30-minutnu tjelovježbu, uz oštro osiguranje.

Austrijsko pravosuđe danas je protiv Fritzla podiglo optužnicu kojom ga se tereti za umorstvo, robovlasnički odnos, silovanje, oduzimanje slobode, tešku prisilu i rodoskvrnuće, navodi se u priopćenju državnog odvjetništva u St. Poeltenu. Ukoliko ga proglase krivim po svim točkama optužnice, Fritzl bi mogao biti kažnjen doživotnim zatvorom.

Suđenje Josefu Fritzlu bi trebalo započeti u siječnju iduće godine. Tereti ga se za incest, silovanje, zlostavljanje, držanje u zatočeništvu te ubojstvo. Podsjetimo, 42-godišnju Elisabeth Fritzl je nakon 24 godine zatočeništva, tijekom kojih se smatrala nestalom, policija iz podruma obiteljske kuće, koja se nalazi u blizini austrijskog grada Amstettena, oslobodila 27. travnja.

Monstruozni otac ju je tijekom dugogodišnjeg zatočeništva seksualno i fizički zlostavljao. Rodila mu je sedmero djece, od kojih je troje s njom od rođenja bilo zatočeno u podrumu, a jedno je nakon rođenja umrlo. Preostalo troje djece Fritzl je uzeo u svoju "zakonitu" obitelj, a svojoj supruzi je rekao da je novorođenčad njihova odbjegla kći ostavila ispred kućnih vrata uz poruku neka se oni brinu o djeci.

I.M.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.