Zbog inicijative građana obnovljeno igralište na varaždinskoj Banfici

Foto: Grad Varaždin

Varaždinska gradska uprava prihvatila je inicijativu građana te je u naselju Banfica uređeno igralište za sve generacije, koje je danas predano građanima na uporabu.

Kako je naglašeno na konferenciji za novinare, igralište u Vukovarskoj ulici u Varaždinu popularno je okupljalište svih stanovnika tog dijela grada, posebice u poslijepodnevnim i večernjim satima.

"Od ukupno pedeset i jednog igrališta u Varaždinu, ove će godine biti obnovljeno deset igrališta u što ćemo uložiti 300 tisuća eura. Ovo igralište obnovljeno je na temelju inicijative građana s kojima smo razgovarali. Nemojte se zato začuditi što možete vidjeti i neka starija igrala koja su ovdje 50 godina i za koje su građani tražili da ostanu", rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Gradonačelnik: Svake godine uređujemo i povećavamo broj igrališta

Uz dječje, uređeno je košarkaško igralište s podlogom i multifunkcionalno odbojkaško igralište na kojem će djeca moći igrati tradicionalne igre. Gradonačelnik je najavio raspisivanje natječaja za uređenje igrališta u prigradskim naseljima, naglasivši da se vodi briga o tim dijelovima grada.

"Svake godine uređujemo i povećavamo broj igrališta. Ni jedan veliki grad u Hrvatskoj nema takav standard da na svakih 850 stanovnika imamo dječje igralište. To je nadstandard koji košta, ali to je smjer, jedan od načina kako pozitivno utječemo na demografske tokove", rekao je Bosilj.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković naglasio je kako je direktna suradnja s građanima ključna. "Nakon ukidanja vijeća mjesnih odbora i uvođenja participativnog proračuna putem kojeg građani mogu predlagati i davati ideje na dobrobit cijele zajednice, rezultati su vidljivi", kazao je Marković.

Već jedno igralište uređeno na inicijativu građana

Naveo je primjer igrališta u Zbelavi za koje su inicijativu također pokrenuli građani tog prigradskog naselja u kojem će isto biti uređeno igralište.

"To je put kojim treba ići jer je nekadašnja mjesna uprava zakazala upravo na tome. Na njihovim naknadama uštedjeli smo 150 tisuća eura koje smo prebacili u ovakve projekte", pojasnio je Marković prednosti novog modela participacije građana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.