Zbog katastrofalnih poplava onemogućen prijevoz tereta iz i u Luku Ploče

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Iz Luke Ploče su izvijestili da su katastrofalne elementarne nepogode u susjednoj Bosni i Hercegovini uzrokovale između ostalog i štetu velikih razmjera na prometnoj infrastrukturi koja povezuje tu luku s korisnicima u regiji, pa je dostava i otprema tereta vagonima trenutno u potpunosti onemogućena.

Kako su naveli u svojoj obavijesti na Zagrebačkoj burzi, katastrofalne elementarne nepogode u Bosni i Hercegovini uzrokovale su ljudske žrtve i goleme materijalne štete, koje se u ovom trenutku ne mogu procijeniti. Između ostalog, nevrijeme praćeno ekstremnim padalinama uzrokovalo je štete velikih razmjera na prometnoj infrastrukturi koja povezuje Luku Ploče s korisnicima u regiji. 

Zbog golemih šteta na željezničkoj infrastrukturi na području Jablanice i Konjica željeznički promet je u prekidu, zbog čega je dostava i otprema tereta vagonima u i iz Luke Ploče trenutno u potpunosti onemogućena, navode.

"S obzirom na razmjere štete, nije poznato kada bi moglo doći do normalizacije željezničkog prometa, tako da u ovom trenutku ni Luka Ploče ne može procijeniti vrijeme kada će oštećenja biti popravljena te omogućen promet preko oštećenih područja. Radi se o katastrofalnim elementarnim nepogodama koje su neočekivane, izvanredne, nepredvidive i na koje Luka Ploče nije mogla utjecati. Luka Ploče će u ovakvim nepredvidivim okolnostima učiniti sve što je moguće da svim svojim korisnicima pruži najveću moguću podršku", ističu iz te tvrtke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.