Zbog Onura i Šeherezade: Država zatvorila Todorićevu PR agenciju i naplatila mu 65.000 kuna kazne

"ZBOG činjenice da je poslodavac koristio rad stranaca, odnosno njihove usluge, a da za iste nije ishodio potvrdu policijske uprave, odnosno policijske postaje o prijavi rada bez radne, odnosno poslovne dozvole, a što su isti bili dužni učiniti, budući ih obvezuje čl. 139.a st. 2. Zakona o strancima, to je temeljem čl. 199. Zakona o strancima, dana 08. prosinca 2010. godine, doneseno usmeno rješenje na zapisnik kojim je poslodavcu „UNEX GRUPA“ d.o.o., Zagreb, Lopašićeva 14 zabranjeno obavljanje djelatnosti do otklanjanja utvrđenih nedostataka, a najkraće na rok od 30 dana", stoji u odgovoru Državnog inspektorata na upit Index što je utvrdila inspekcija u slučaju rada glumačkog para iz Šeherezade bez radne dozvole kada su u Zagrebu snimali reklamu za Konzum.

> Index doznaje: Onur i Šeherezada bez radne dozvole snimali reklamu za Todorića

> Policija i Državni inspektorat štite Todorića: Smije li itko dirnuti u svemoćnog tajkuna?

"Budući je poslodavac, dana 09. 12. 2010. godine, inspektoru rada dostavio dokaz da je izvršio uplatu novčanog iznosa 60.000,00 kuna u korist Državnog proračuna, to je sukladno čl. 199. st. 3. Zakona o strancima, dana 10. 12. 2010. godine, doneseno rješenje o ukidanju Usmenog rješenja", stoji u nastavku rješenja Državne inspekcije.

Todorić, odnosno njegov UNEX će također Zbog počinjenog prekršaja  Zakona o strancima platiti dodatnu kaznu od pet tisuća kuna.

Podsjetimo da je Index otkrio kako su popularni turski glumci Bergüzar Korel i Halit Ergenç snimali bez potrebne radne dozvole reklame za trgovački lanac Konzum u vlasništvu Ivice Todorića, a informacija nam je bila potvrđena iz Policijske uprave zagrebačke. Nakon napisa na Indexu pokrenuo se i Državni inspektorat. 


 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.