Zelenski: Današnji pregovori s Bidenom bili su ključni

Foto: Profimedia

AMERIČKI predsjednik Joe Biden danas je iznenada posjetio Kijev, glavni grad Ukrajine, gdje se susreo s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.  

Nakon susreta su se oba predsjednika obratila novinarima. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je kako su današnji pregovori s američkim kolegom bili "ključni" i "plodonosni". "Nadamo se da će ova godina postati godina pobjede", rekao je Zelenski dodavši kako će nastaviti raditi sve što je moguće da "demokratski svijet pobijedi u ovoj povijesnoj borbi". 

"Pregovori su bili važni, plodonosni i ključni"

"Ukrajina se suočava s vrlo teškim periodom", rekao je Zelenski dodavši da će uz pomoć SAD-a i ostatka svijeta postići "povijesna ostvarenja". "Današnji pregovori bili su važni, vrlo plodonosni i ključni. Definitivno će se osjetiti na bojišnici", dodao je Zelenski.

Ukrajinski predsjednik rekao je da je s Bidenom razgovarao i o slanju dalekometnog oružja, baš kao i drugog oružja koje Ukrajina još nije dobila. "Važni su i obnova i inzistiranje na pravdi. Agresor mora preuzeti odgovornost za agresiju i nadoknaditi štetu", rekao je Zelenski pa još jednom zahvalio SAD-u na podršci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.