Zelenski: Sumnjam da će Putin upotrijebiti nuklearno oružje. Previše voli život

Screenshot: YouTube

UKRAJINSKI predsjednik Volodimir Zelenski dao je intervju jednom od najdugovječnijih televizijskih voditelja Davidu Lettermanu u njegovoj emisiji na Netflixu My Next Guest Needs No Introduction (eng. Mog sljedećeg gosta ne treba posebno predstavljati). 

Letterman i Zelenski intervju su odradili u bunkeru stotinjak metara ispod podzemne željeznice. Sniman je u listopadu, a izašao je ovih dana. Nakon otprilike šest minuta intervjua, dok Zelenski objašnjava značenje dviju jednostavnih boja na ukrajinskoj zastavi, začuje se sirena za uzbunu u pozadini. "Čujete li sirenu?" pita ukrajinski predsjednik legendarnog američkog voditelja. 

"Ukrajincima je rat postao navika"

"Da, čujem. Što nam je činiti sada?" uzvraća pitanjem Letterman.

"Ništa", kratko će Zelenski uz kiseli smiješak. 

"U bilo kojoj drugoj situaciji to ne bi bilo umirujuće, ali s vama se osjećam umireno", odgovara Letterman.

Zelenski potom objašnjava kako je Ukrajincima rat postao navika i naglašava "nažalost" jer misli da rat ne bi trebao biti navika. 

"Putin vjerojatno neće upotrijebiti nuklearno oružje jer previše voli život"

Zelenski je tijekom razgovora kazao da Putin vjerojatno neće upotrijebiti nuklearno oružje u Ukrajini.

"Vidio sam ga i vidio njegovu želju za životom - on jako voli život. On čak sjedi za dugačkim stolom jer se boji da se ne zarazi covidom ili nečim drugim. Sumnjam da je spreman upotrijebiti nuklearno oružje. On zna da ako bi to napravio, svaka zemlja bi se mogla okrenuti protiv njega osobno", rekao je ukrajinski predsjednik.

"Kad Putin ode, ovo prestaje"

Između ostalog, Zelenski u intervjuu kaže da vjeruje da će rat s Rusijom završiti kad ruski predsjednik Vladimir Putin umre. 

"Zamislimo da se Putin prehladi i umre ili slučajno padne kroz prozor i umre, hoće li se rat nastaviti?" upitao je Letterman ukrajinskog predsjednika. "Ne, tada ne bi bilo rata. Autoritarni režim je užasan. Postoji velik rizik da o svemu može odlučiti jedna osoba", odgovorio je Zelenski. 

"Dakle, kad Putin ode, sve institucije staju. Nešto slično dogodilo se u Sovjetskom Savezu. Sve je stalo. Vjerujem da bi im bilo teško da njega nema. Oni bi se tada fokusirali na domaću politiku, a ne na vanjsku politiku", dodao je Zelenski.

Voditelj je upitao ukrajinskog predsjednika koji su mu planovi nakon završetka rata. "Ostat ću predsjednik do naše pobjede, a nakon toga ne znam. Za sada ne razmišljam o tome. Volio bih ići na more. Da budem iskren, Davide, samo želim ići na plažu kad dobijemo rat. I stvarno bih volio popiti pivo", kazao je Zelenski. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.