Merkelica osramoćenom Karamarku: "Aha, engleski vam je loš"

Screenshot: HRT

PREDSJEDNIK HDZ-a Tomislav Karamarko susreo se danas u Berlinu s predsjednicom CDU-a i njemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Iz HDZ-a su se pohvalili da ih je Merkel podržala jer se radi o "bliskim strankama".

Karamarko je nakon razgovora izjavio kako je dobio potporu od predsjednice CDU-a, koji je dio obitelji pučkih stranaka.

Novinar HRT-a snimio je mobitelom početak sastanka, na kojem se Karamarko još jednom osramotio. Naime, uoči početka sastanka njemačka kancelarka upitala je Karamarka i delegaciju HDZ-a na njemačkom jeziku: "Na kojem ćemo jeziku razgovarati - njemačkom ili engleskom?", a Karamarko je šutke sjeo, ne dajući odgovor na pitanje.

Merkel je još jednom, na njemačkom, upitala - "Aha, engleski je loš?", a budući da Karamarko ni na to pitanje nije dao odgovor, uskočio je Miro Kovač te odgovorio "na njemačkom". Prema snimkama objavljenim na HRT-u može se vidjeti da se Karamarko nije baš najbolje snašao u komunikaciji na njemačkom, budući da niti tijekom rukovanja s Merkel nije izustio niti jednu riječ.

Snimke sastanka možete pogledati ovdje.

Sastanak Merkel s čelnikom HDZ-a je i dobra prilika da se podsjetimo kako je ona 2007. godine Hrvate nagovarala da glasaju za Sanadera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.