Amra iz Jablanice spasila je sina (4). "Stavila sam ga na kompresor i plivala"

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL, Screenshot: TRT Balkan

"Dobio sam poziv od Amre koja govori: 'Garo, pomozi, Garo, pomozi, voda je do tavana'", prepričao je vatrogasac Edin Drežnjak, koji je intervenirao u Jablanici i sudjelovao u spašavanju imama Semira Jahića i njegove obitelji.

"Uzeli smo gumeni čamac na ramena i četiri kilometra ga nosili prugom", prepričao je za TRT Balkan. "Voda je došla skroz do krova. Nisam vidio nikoga, uhvatila me panika. Nisam znao jesu li živi", dodao je.

Rekao je da je situacija bila izuzetno teška jer voda više nije bila samo voda već mješavina mulja, drveća i otpada. "Tu je bilo nemoguće plivati."

"Mama, mi moramo u roku od 10 minuta iskakati, nama pomoći više nema", prepričala je Amra Jahić, koja je iskočila iz kuće i plivala sa svojim četverogodišnjim sinom.

"Razmišljala sam, ako izgubim dijete, meni života nema"

"U tom trenutku, valjda ga je dragi Bog poslao, pojavljuje se taj kompresor koji se i sad vidi na krovu džamije", dodao je njezin suprug Semir ef. Jahić.

Amra je sina stavila na kompresor, ali dječak je pao u vodu. Ona ga je držala jednom rukom, a drugom kompresor, prepričala je.

"Ja sam razmišljala, ako izgubim dijete, meni života nema. Ne mogu gledati kako gubim svoje dijete", rekla je.

"Mi smo svi nastojali njega izvući. Ne samo ja, svi mi", dodala je Amra. Spašeni su oko 6:15. "Tada su nas pripadnici Gorske službe spašavanja evakuirali na sigurnu površinu", prisjetio se Semir. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.