Žena iz Jablanice: Išli smo kroz vodu. Mužu je ispala kći, jedva ju je uhvatio

Foto: N1 BiH

"Sva sreća pa nismo zaspali, bili smo budni", ovako Elmana Macić započinje svoju priču za N1, govoreći o tome kako je s mužem i osmogodišnjom kćerkicom uspjela preživjeti nakon poplava u Donjoj Jablanici.

"Živimo u prizemlju kuće, iznad nas su moji roditelji. Vidjeli smo da nam auto bujica odnosi i rekli smo: 'Ok, samo nek smo mi dobro.' Zatvorili smo se u kuću i ne sluteći da će voda napraviti takvu štetu. Međutim, odjednom je voda ušla, kamenje, razvalilo vrata i to sve je krenulo na nas.

Muž je uzeo kćer i samo smo izletjeli u posljednji čas. Bilo je prestrašno, izgrebani smo i sada bez ičega. Jedva smo uspjeli proći kroz vodu i kamenje. U jednom trenutku kći je ispala mužu i jedva ju je uhvatio i uspjeli smo otići na kat ujakove kuće, bili smo od glave do pete od blata i zemlje. Kada smo došli na kat, muž je otišao spasiti majku, babu, brata, nevjestu i dvoje male djece", vidno potreseno priča Elmana.

"Mislim da je san i da ću se probuditi"

U poplavama je, kaže, izgubila tetku, tetka, njihovu kćer, sina, zeta, najbolju prijateljicu i brojne rođake.

"Ostali smo bez svega. U našoj kući voda je došla do stropa. Nismo ništa uspjeli uzeti, ali dobri ljudi nam donose sve što nam je potrebno za sada. Uspjeli smo se presvući. Sada smo u Jablanici na Koloniji", kazala je Elmana.

Još uvijek ne može vjerovati što se dogodilo, tako brzo i bez ikakve najave.

"U šoku smo, ne možemo doći sebi, mislim da je san i da ću se probuditi", ispričala je Elmana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.